kallegoeswritning

Alla inlägg under juni 2011

Av Kalle Larsson - 10 juni 2011 00:09

Nu har man kommit hem till vandrahemmet och ska snart sova. Ska upp tidigt imorgon för att åka hem. Tåget går redan klockan 7. Konserten på gröna lund var helt fantastiskt bra. Han har röst den där Bryan Adams, ingenting och neka. Men mer fakta och bilder kommer imorgon. Nu ska man sova.

Ha det bra och godnatt med er. Ta hand om er alla och varandra.

Av Kalle Larsson - 9 juni 2011 15:29

Får inte skriva nå längre inlägg eftersom man loggas ut av nån anledning och då får man visst börja om igen, träligt värre. Men nu är man här på vandrahemma och om ett tag så blir det att man ska till grönan för att lyssna på Bryan Adams. Det ska bli så skoj och så roligt. Hoppas på en mycket trevlig kväll.

Men får skriva senare eller imorgon mera om hela resan. Men ni får ha det så gott och ta hand om er och varandra.

Av Kalle Larsson - 8 juni 2011 10:21

Sitter och äter lite frulle samtidigt om det är något som man har glömt att packa, det hoppas jag verkligen inte att man har gjort. Man behöver inte så himla mycket egentligen när man ska bort 2 dagar, inte så värst mycket än om man skulle vara bort en natt liksom. Det tror jag knappast. Men det ordnar sig alltid i slutänden. 16:10 så skulle tåget gå i Lindesberg. Ska åka in lite tidigare för att kunna ta ut pengar så man har i kontanter. Sen möjligtvis lite böcker som behövs lämnas tillbaka. Det får jag se hur jag gör. Jag har nog några dagar kvar faktiskt på dem. Ne, ska väl fortsätta äta klart och sen blir det att fortsätta med sista minuten packningen.

Ha det så bra och hoppas att ni får en underbar dag. Ta hand om er och ta hand om er.

Av Kalle Larsson - 7 juni 2011 22:43

Många i Sverige kanske blir förvånade, rentav chockerande när man hör om fattigdom i ett rikt land som vårat land. Vi är ett av världens rikaste länder, men ändå så är vart tionde barn fattig. Hur kommer det sig? Hur finns det ens möjligheter att det är så idag?  Det sägs att våran krona är starkare än någonsin och ekonomin går bättre och bättre, men ändå så kämpar många barnfamiljer med att får mat för dagen. Man tänker ju bara att folket skulle få mer pengar i plånboken och att folk som är arbetslösa kommer att få jobb. Jag tycker bara det ser ut helt tvärtom. Nu när Greklands ekonomiska kris är så långt nere på botten som man kan hamna i så drabbar det väldigt många länder, inte mindre än Sverige. Då betyder det att många jobb försvinner och nedskärningar skjuter i höjden och många får gå på bidrag efter bidrag för att få sin vardag att gå ihop.

Men det är väl så att man försöker att dölja det här på något sätt, att vi i Sverige inte kan vara ett fattigt folk, det accepterar vi bara inte. Men varför då om det nu skulle vara så? Varför inte ta uoo problemet så att vi människor får reda på det ren fakta istället för att tysta ned det och låta allt bara vara och folk får tro att Svenska folket är ett rikt folk.

Det ska bli skärpning, det ska inte vara något man ska skämmas över. Fattigdom finns över allt och kommer alltid att finnas. Även i det rikaste landet i världen så kan fattigdom finnas med stora mängder.

Men vi får väl se hur framtiden utvecklar sig, det ska inte behöva vara så att var tionde svenskt barn ska skämmas att vara fattig och att vara otilräcklig. Alla barn är lika mycket värda hur rik eller fattig man är- Så är det.

Av Kalle Larsson - 7 juni 2011 20:28

Det är ett program som jag kollar kunskapskanalen. Det är ganska intressant program om vad man bör tänka på när man ska äta mat. Som att man ska räkna kalorier än att äta nyttigt. Även nyttigt mat kan innehålla mycket kalorier, så då ska man räkna än att äta för mycket nyttigt kan man väl säga. Ska inte säga att man inte ska äta nyttigt, det är det man hellre ska göra än att äta onyttigt.

Sen kollade de med en kvinna som har ätit nyttigt i hela sitt liv, men ändå var hon överviktig. Det var det att hon hade ätit alldeles för mycket av det nyttiga som innehåller många kalorier och sen att hon inte nämnde vissa saker som hon hade ätit som var nyttigt. Det testet som hon hade gjort visade att hon hade "glömt" bort att nämna 43 procent av allt de hon hade ätit. Av det 1100 kalorier som hon hade ätit var dag, så hade hon egentligen ätit över 3000 kalorier istället. Helt sjukt vad fel man kan ha ibland.

Och se visade de när ett gäng män skulle äta lika mycket kalorier fast mer utav protein och allt sånt där, men nån skulle äta det som soppa och nån skulle äta vanligt. Det visades att den som åt det som soppa var mätare än den som åt vanligt vill säga. Det var pga att om man åt det där med soppa så bryts det inte lika lätt som med vanlig föda, kom inte ihåg riktigt hur det var, men något sånt var det.

Så det finns hur mycket sånt där man ska tänka på och mycket man ska undvika. Så det här är bara att ta lärdom och göra det bästa av situationen. Det är inte mer än så.

Får kolla mer på det nu så man kan ta mer lärdom över de andra sakerna som de tar upp.

Ha det bra och ta hand om er och varandra.

Av Kalle Larsson - 7 juni 2011 15:29

Oh gosh, att klippa gräset i denna värme är inte så värst kul. Först så följde jag med pappa för att han skulle klippa gräset hos farmor. Sedan var det bara att åka hem igen och då ville pappa att jag skulle börja klippa gräset här hemma så att han skulle hålla på med nå medel som de visar på tv ibland om mossbekämande medel som gör så att all mossa försvinner typ. Så nu är man helt svettig och känner sig inte så någerlunda fresh samtidigt som jag lyssnar lite på musik från youtube. Har på Shirley Clamp när hon var med i sikta mot stjärnorna för herrans många år sedan då hon sjöng Show me heaven med Maria McKee. Den är så bra med Shirley, bättre än orginalet faktiskt om jag ska vara ärlig.

Funderar på att ta en dusch ganska så omgående faktiskt. Det skulle inte sitta hela fel just nu. Men ni får ha det så bra och ta hand om er och varandra.


 

Farmors stora hus som hon har alldeles själv. Förut så var det ett lärarbostad.


 

Dags att klippa gräs!


 

Jag redo med skottskäran för att gå iväg med gräs i slänten.


 

En gammal skola förr.


 

En annan del av skolan bredvid, men som nu är som dagis numera!


 

Nå garage som tillhör dagiset!


 

När vi kom hem sen så kom våran katt jamandes efter oss. Han var helt slut efter att det är så varmt ute, han orkar inte göra så mycket än att bara lata sig. Stackars krake.


 

Min tur att klippa gräs här hemma!


  

Presentation


Är en snäll, positiv person som gillar livet i sin helhet. Älskar att skriva, lyssna på musik, kolla film och umgås med coola personer. Hoppas du njuter av att läsa min blogg lika mycket som jag njuter av att skriva!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Ser ni framemot hösten då det blir allt mörkare, ruggigare, kallare och regnigare dagar?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Visitkortexperten

http://www.visitkortexperten.se

Ovido - Quiz & Flashcards